Изпълнител-работник кухня в Хранителен комплекс към НС
ПРЕКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ
1.Изпълнява поставените задачи от главния готвач, отговорник за организирането на цялостния процес по приготвянето, издаването на продукцията и след приключване на работата – по почистване на инвентара и помещенията.
2.Доставя изписаните по калкулации продукти от склада в помещението за подготовка. Измива, почиства и нарязва ръчно или машинно зеленчуците. Пренася почистените продукти от отделението за първична обработка в кухнята за по-нататъшна обработка.
3.Спазва стриктно санитарно хигиенните изисквания към технологията на приготвяне и предлагане на кухненската продукция, програмите за прилагане на добри хигиенни практики и плана за осигуряване безопасността на храните. Измива и дезинфицира използваната кухненска посуда, приборите и чиниите за сервиране на храна в миялното помещение, подрежда ги на местата им.
4. Ежедневно, след приключване на работния процес почиства и поддържа хигиената в кухненския блок, прилежащите санитарни и други помещения съобразно изготвения план.
5. Събира, разделя и изнася извън обекта хранителните отпадъци и амбалажа.Спазва правилника за събиране и съхранение на СЖП, отработени животински и др.мазнини, запозната е със системата за контрол по събиране и извозване на отпадъците и я изпълнява.
6.Полага грижи на добър стопанин при използването и поддържането на оборудването и инвентара и санитарно-хигиенното състояние на помещенията. Спазва лична хигиена и ежедневно го отразява в дневника за лична хигиена на работника.
7. Спазва вътрешните правила и процедури без коментари и своеволия. Има готовност за взаимозаменяемост при намален състав на персонала. Спазва култура на работното място и добри колегиални взаимоотношения
8. Носи солидарна материална отговорност за хранителните продукти и инвентара, полага грижи на добър стопанин, подава сигнали при установени нередности, също и предложения за подмяна или бракуване на негоден за употреба инвентар и закупуване на нов според нуждите на технологичния процес.
9. Изпълнява и други конкретни възложени задачи, в т.ч. участва в подготовката и обслужването на мероприятия свързани с дейността на Народното събрание.
10. Извършва задължителните профилактични медицински прегледи, периодично подновява същите и при липса на актуална към датата на проверката лична здравна книжка бива санкциониран.
11. Информира за нередности ръководителя на Хранителния комплекс.
12. Уведомява незабавно ръководителя на Хранителния комплекс в случай на отсъствие от работа поради заболяване.
13. Спазва правилата за здравословни и безопасни условия на труд, противопожарните,санитарно-хигиенните и други нормативни изисквания.