Работник-кухня
- Хигиена на помещенията за съхранение и приготвяне на храна.
- Грижи се за чистотата на кухненския блок и за опазване на кухненското имущество.
- Доставя продукти от склада в кухненското помещение.
- Събира и изнася отпадъци и амбалаж.
- Пренася почистените продукти от отделението за първична обработка в кухнята за по-нататъшна обработка.
- Измива използваната кухненските съдове в миячното отделение.
- След всяко използване почиства кухненските плотове, маси и т.н.
- Два пъти на ден (и при необходимост) измива кухненския под.
- Подрежда и поддържа, съгласно хигиенните изисквания, кухненските складове.
- Помага при пренасянето на хранителни продукти и надлеждното им подреждане в складовите помещения и хладилниците.