Общ работник
Описание и изисквания:
Лицензиран трудов посредник Евро Старт 2000 ООД, търси за свой клиент - Фиш Груп ЕООД , „Общ работник” в град Варна.
за длъжността
ОБЩ РАБОТНИК
Клас по НКП: нискоквалифицирани работници; Код по НКП: 9622 0001
I. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
1. Образование – не е необходимо.
2. Професионален опит – над една година трудов стаж по специалността, а при липса на такъв лицето преминава фирмено обучение..
3. Лични качества – добро физическо и психическо здраве, оперативност и изпълнителност.
II. ОСНОВНИ ДЛЪЖНОСТНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ
1. Приема и подрежда суровини.
2. Измива и почиства суровини.
3. Обработва ръчно и машинно суровини.
4. Участва в производство на готова продукция, чрез: рязане, мелене, бъркане, добавяне на подправки и други.
5. Извършва топлинна обработка на продукти.
6. Извършва товарно - разтоварни и преносни дейности.
7. Пакетира готова продукция.
8. Поставя етикети на пакетираната продукция.
9. Подпомага дейността на специалистите.
10. Следи за изправността на водопроводните, канализационните и санитарните съоръжения.
11. Заявява препарати за почистване и дезинфекция.
12. Приготвя разтвори за почистване и дезинфекция.
13. Измива и подсушава работното оборудване, инструменти, посуда и други.
14. Измива и дезинфекцира помещения и оборудване.
15. Поддържа хигиена в производствените помещения.
16. Измива, дезинфекцира и подсушава подове.
17. Събира и изхвърля отпадъци, на определените за това места.
18. Извършва и други, свързани с дейността му действия, възложени от ръководството.
III. ОСНОВНИ ОТГОВОРНОСТИ, ПРИСЪЩИ ЗА ДЛЪЖНОСТТА
1. Отговаря за своевременно и качествено изпълнение на възложената му работа.
2. Носи отговорност при нанесени вреди при осъществяване на дейността по пренасяне, товарене и почистване.
3. Носи отговорност за спазването на изискванията за безопасност и здраве при работа.
4. Да се явява на периодични медицински прегледи.
IV. ОРГАНИЗАЦИОННО-УПРАВЛЕНСКИ ВРЪЗКИ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ
1. Длъжността е пряко подчинена на работещия на длъжност „техник, технолог на месо и месни продукти“.
2. При изпълнение на задълженията има взаимоотношения с колеги и партньори.
V.НЕОБХОДИМА КОМПЕТЕНТНОСТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
Трябва да познава:
1. Нормативните изисквания за безопасност и здраве при работа.
2. Нормативните актове и вътрешните инструкции, свързани с производството на месни продукти.
3. Правилата за хигиенизиране.
VI. ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ
1. Изменения и допълнения в настоящата длъжностна характеристика се извършва по реда на нейното утвърждаване.
Лиценз N 3229/26.10.2021г