Работник кухня
Основни задължения:
- Отговаря за правилната подготовка на работното място,
съобразено с вида и местоположението на кухнята и спрямо указанията на гл.готвач
- Извършва предварителна и последваща обработка на продуктите, при спазване на съответните технологични стандарти за качество.
- Отговаря за правилното съхранение и срок на годност на продуктите. Съблюдава за винаги актуални бележки и спазване на реда на продуктите в ред-първи влязъл,първи излязъл.
- Отговаря за бързото и навременно приготвяне на предварителни подготовки на различни продукти за готвачите.
-Отлично познава състава, начина и времето на приготвяне на предварителните подготовки на различни продукти на готвачите. При нередност, съобщава на Гл. готвач.
-Правилно експлоатира материалната база, инвентар и съоръжения в кухнята. Цели намаляването на разходите по тях, като полага грижи за тях и ги почиства.
-Поддържа високо ниво на хигиена на работното си място. Спазва санитарно-хигиенните изисквания.
-Работно време 8 часов работен ден.