Изпълнител бюфетчик - 1 свободна позиция
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТТА
Образование - средно
Професионален опит - не се изисква
ОСНОВНИ ДЛЪЖНОСТНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ:
След поставяне на задачите от отговорника на обекта обслужва клиентите в сградите на Народното събрание, като спазва всички правила за висока култура на търговското обслужване, в т.ч.: да бъде приветлив и любезен с клиентите.
Предлага закуски, напитки, столова храна с необходимия грамаж, разнообразни хранителни стоки и ограничен асортимент нехранителни стоки.
Приема първичните счетоводни документи при получаването на столовата храна, стоките, продуктите, сверява дали отговарят с доставените количества, и ги подрежда за съхранение според предназначението и изискванията на производителя/доставчика. Следи за срока на годност на предлаганите хранителни стоки и при несъответствия сигнализира отговорника на обекта, който предприема необходимите мерки.
Проучва потребителското търсене и на тази основа дава предложение за заявка на нови храни и стоки.
Работи на всички постове и видове работа в бюфета, свързани с доставката на стоки, кухненска продукция, продажбата на храната и хранителните стоки и при необходимост замества отговорника на бюфета при обработката на първичните счетоводни документи използвайки Автоматизираната информационна система за столово и ресторантско хранене (АИСРС).
Подготвя бюфета за работа, прибиране, измиване и подготовка на посудата за работа, приемане на храната и стоките от доставчиците, порциониране на доставената столова храна, обозначаване, зареждане на витрините, подреждане на измитата посуда и амбалаж.
Изпълнява задачите и се отчита на отговорника на бюфета, при необходимост комуникира с останалите отговорници на обекти на Хранителния комплекс.
Притежава умения за работа с електронни касови апарати и други устройства.
Правилно използва и поддържа оборудването и инвентара в бюфета, полага грижи на добър стопанин.Стриктното спазва санитарно хигиенните изисквания към технологията на приемане, порциониране, предлагане и съхранение на столовата храна, хранителните стоки, хигиената на съоръженията, инвентара и помещенията в обекта в съответствие с действащите санитарно-хигиенни изисквания в страната, в т.ч. и действащата система за ДХП и НАССР, следи състоянието и попълва дневник за доставки, дневник за контрол на температурата в различните хладилници, контролни карти за основно и текущо почистване на обекта, контролна карта за чистотата и дезинфекцията на обекта, оборудването и инвентара, контролна карта за личната хигиена. Запозната е със системата за контрол по събиране и извозване на отпадъци и правилника за събиране и съхранение на СЖП, отработени мазнини и др.и отразява предприетите действия в дневник. Поддържа в безупречен вид работното си място.
Повишава професионалната си квалификация, попълва знанията си чрез периодични обучения по теми свързани със задълженията и структурата.Спазва вътрешните правила и процедури без коментари и своеволия. Има готовност за взаимозаменяемост при намален състав на персонала в бюфета.
Изпълнява и други конкретни възложени задачи, в т.ч. участва в подготовката и обслужването на мероприятия свързани с дейността на Народното събрание.