Лаборант, продукти в контакт с храни
Алкомет АД е най-големият български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти, с над 45 годишна история.
Над 95% от продукцията на дружеството е за експорт, предимно за Европейския Съюз.
За екипа си в дирекция „Управление на качеството“ търсим да назначим "Лаборант, продукти в контакт с храни".
Описание на позицията:
✅Отговаря за осигуряване на качеството и безопасността на продуктите в съответствие със стандартите и системата HACCP;
✅Участва в разработването и актуализирането на вътрешнофирмената документация, съгласно изискванията на стандартите по управление на качеството и безопасността на храните (ISO 9001; HACCP);
✅Провежда лабораторни тестове и анализи, събира и обработва данните от тях, като изготвя нужните отчети и документация, съгласно HACCP /система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки/;
✅Анализира производствения процес и определя контролните точки, с цел идентифициране на потенциални рискове;
✅Организира и контролира правилното функциониране на мониторинга при определените контролни точки;
✅Анализира несъответствията и предприема коригиращи действия/мерки;
✅Проследява внедряването и изпълнението на коригиращи и превантивни действия при рекламации или отклонения от системата за управление на качеството;
✅Изготвя документи за класифициране и обозначаване на готовият продукт, както и за верификация/проверка на системата;
✅Оценява и преценява изискванията на клиентите и доказва съответствия с онези предварително договорени с клиентите изисквания, свързани с безопасността на храните, с цел да повишава удовлетвореността на клиентите;
✅Ефективно комуникира с доставчици, клиенти и другите заинтересовани страни по въпросите, свързани с хранителната безопасност;
✅Гарантира съответствието с декларираната политика по безопасността на хранителните продукти;
✅Извършва дейността си при спазване на въведените в предприятието стандарти за качество;
Изисквания:
✅Висше образование в областта на хранително - вкусовата промишленост е сериозно предимство;
✅Познаване на стандартите в областта на качеството и безопасността на храните (ISO/НАССР/FSSC 22000: IFS, BRC);
✅Практически умения и опит със системи за управление на качеството и системата HACCP;
✅Владеене на английски език на работно ниво;
✅Опит в работа с лабораторни методи и техники, свързани с безопасността на храните, е предимство;
✅Умения за работа в динамична среда;
✅Внимание към детайлите и добра работа в екип;
✅Прецизност и точност при работа с документи;
✅Високо ниво на самодисциплина и отговорност;
✅Умения за работа с компютър и софтуер за управление на лабораторни данни;
Предимства:
✅Допълнителни квалификации и сертификати в посочените по-горе области;
Какво предлагаме?
✅Разнообразна и динамична работа в млад, иновативен екип;
✅Възможности за обучения и професионално развитие;
✅Платен отпуск 21 дни;
✅Осигурен пакет от допълнителни социални придобивки;
Ако нашето предложение представлява интерес за вас и смятате, че отговаряте на посочените изисквания, моля изпратете ни своята професионална автобиография.
Можете да кандидатствате и на място във фирмата.
Само одобрените по документи кандидати, ще бъдат поканени на интервю.
Всички кандидатури ще бъдат разглеждани при строга конфиденциалност и в съответствие със ЗЗЛД.