Малтери Суфле България ЕООД
About the company
"Малтери Суфле България" е част от компанията "Суфле" - световен лидер в производството на малц. „Суфле“ е френска семейна компания в хранителновкусовата промишленост, която работи в международен мащаб. Тя развива дейност главно в направленията ечемик, пшеница, ориз и зеленчуци. Тя е най-големият търговец на зърно със семейни капитали в Европа и присъства на международните пазари на зърно чрез филиала си „Суфле Търговия“.
През януари 2012 компанията „Суфле“ придоби в България производството на малц на един пивовар с два малки завода разположени в Плевен и Хасково с общ производствен капацитет 30 000 т и капацитет за съхранение 43 000 т.
Успоредно с това „Малтери Суфле“ разви производството на пивоварен ечемик в страната като внесе нови сортове с висок генетичен потенциал, за да задоволи нуждите си изцяло чрез местно производство с помощта на стотина земеделски производители на площ от около 8 000 хектара.
„Малтери Суфле България“ доставя малц на големите пивовари в страната („Молсън Коорс“, „Карлсберг“, „Хайнекен“), както и на няколкото местни производители на бира, като търси да развие и износ (Гърция, Турция).