01 Юли, 2019 г.
Снимка: Shutterstock
Докато с умиление наблюдаваме как цъфтят първите пролетни цветя, южните ни съседи вече се подготвят за курортния сезон. Съдейки по миналогодишните свободни работни места, някои работодатели подцениха ентусиазма на клиентите в желанието си да видят „морето“ още през май, а тази година решиха да наваксат.
Така, че тези, които искат да си намерят работа в топлите места и горещия сезон, вече могат да избират. Избрали сме само украинските свободни работни места, така че няма да се налага да вадите международен паспорт, безвизови пътувания и да се занимавате с други бюрократични проблеми.
Служители в хотелска верига
Хотелската верига е готова да приеме огромен брой нови служители за сезона от април до октомври. Това са сервитьори, бармани и готвачи.
На всички кандидати се предлага стабилна заплата +% + бонуси, според резултатите от работата; възможност за професионално израстване и кариерно развитие; официална регистрация, платен отпуск и отпуск по болест, безплатна храна; работа в екип от професионалисти. Интересното е, че графикът се променя и работодателя е готов да разгледа кандидатите без опит.
Сю-шеф (Помощник главен готвач)
Дори и професионалистите ще им е интересно да разгледат предложения, например от рода на Сю-шеф - от хотел с 25-годишна история, на първата брегова линия на курорта Затока. Въпреки, че нивото на заплата не е уточнено, работодателя уверява, че тя е висока и прозрачна.
Официална заетост, настаняване и храна в хотела, приятелска атмосфера в екипа - от какво още се нуждае професионалистът? Но работодателя се нуждае от човек с най-малко 3 години професионален стаж и най-малко 1 година на длъжността сю-шеф; познаване на стандартите за безопасно съхранение, приготвяне на продукти и технологичните процеси по приготвяне на блюда.
Готвач
Ако за някои Затока е “фу-фу-фу”, от професионалния майстор се очакват перфектни кухненски умения. Ясно е, че това не е хубаво, но е посочена заплата от 18 000 грн, настаняване и хранене, които са за сметка на работодателя (това е хотелски и развлекателен комплекс). Ако е необходимо, работодателят предоставя и възможност за обучение и професионално развитие. Не се нуждаят само от опитен специалист, а работодателят оценява и професионализма, способността за работа в екип, както и емоционалната стабилност.
Търговски представител
Сезонните свободни места не са ограничени само до сферата на гостоприемството. Например, в компанията-дистрибутор на храни Mondelez, за сезонна работа е необходим търговски представител със собствена кола. Гарантират се достойни заплати (процент + бонуси) и компенсация за гориво и амортизация.
Във функциите му ще влиза сключване на договори за доставка с клиенти на поверената територия, получаване на заявки, договаряне и инсталиране на оборудване в търговските обекти и съблюдаване изложените стоки да са в съответствие с фирмените стандарти.
Гумаджия
И накрая, не можем да не споделим и друга сезонна работа - гумаджия в Киев за сезона. Запазваме уникалния стил на офертата: “Настаняването се осигурява в хостел. 10 поста с подемници и гаечни ключове. Изправяне, заваряване. 30% от работата - опитни гумаджии - от 1000 грн на ден, до 50 хиляди на месец. Плащане на ден. Работен график - от 8.00 до 21.00 часа, а броят на работните дни се съгласува. Изисквания - трудов стаж като монтажник на гуми най-малко 2 години; опит при работата с нисък профил”.
Сезонът едва започва, така че тези, които искат да спечелят пари на морето, могат да не чакат. Въпреки това, тези, които са готови да се преместят в топлите райони, сега могат да резервират билети - има достатъчно работа за всички. Както се казва, трябва да има желание.